Att börja spela hockey

unga-hockeyspelareOm just ditt eller dina barn intresserat sig för att börja spela hockey och du inte själv har så stor koll på vad som krävs för att börja spela, följer i denna artikel en utförlig guide som hjälper dig med det allra nödvändigaste.

Rätt utrustning

Som i alla sporter så kräver även hockey att man är utrustad med rätt sorts utrustning. Som du säkert förstår är det faktiskt än viktigare i hockey, som man trots allt får säga är en ganska krävande sport, just för att det är mycket som krävs för att komma igång och för att man inte ska ådra sig onödiga skador.

Skridskor

Alla hockeyspelare behöver ett par skridskor. Utan skridskor så fungerar det helt enkelt inte. När du väljer ut skridskor till ditt barn så är det viktigt att ni verkligen provar ut ett par som fungerar. Satsa hellre på en större storlek än en mindre. En skidsko är nämligen extremt mycket hårdare än vanliga skor och även om skridskon bara är lite för liten så kommer ditt barn uppleva smärta i tårna som kommer göra att de helt enkelt inte vill fortsätta åka.

Klubba

Om vi bortser från de skydd som vi snart tänkt ta upp så behöver en hockeyspelare även en klubba. Det är lite halvt individuellt när det kommer till längden på en spelares klubba, men ett bra generellt mått är att den ska nå upp till näsan med skridskorna på. En klubba är även bra att ha som stöd ifrån början när balansen ännu sviktar en aning. Låt även ditt barn känna efter om de vill ha en vänstervinklad eller högervinklad klubba, då detta är en känsla som oftast brukar komma naturligt.  En klubba behöver dessutom tejpas. Detta görs med en speciell typ av hockeytejp.

Skydd

Det allra allra viktigaste av alla skydd i hockey är hjälmen. En hjälm är ett absolut måste, helst för en oerfaren spelare. Även om det gör hemskt ont att bryta en arm eller liknande, så är det ändå inte lika allvarligt som en ordentlig huvudskada som kan påverka hjärnan och därigenom vara direkt dödlig. Med andra ord. Om du från början ser till att utrustade ditt barn med enbart ett sorts skydd, så bör detta vara hjälmen. Se till att hjälmen är utrustad med galler och att det varken sitter för hårt eller för löst på huvudet. Den ska helt enkelt sitta bra och dessutom vara utrustad med en hakrem som gör att den verkligen inte faller av.Förutom skridskor, klubba och en hjälm behöver du även komplettera med följande för en fullständig hockeyutrustning; handskar, armbågsskydd, axelskydd, halsskydd, byxor, suspensoar och benskydd. Seniorer som slutat med galler på hjälmen behöver även tandskydd. Utöver allt detta tillkommer även övriga tillbehör.

Övriga tillbehör

Även om vi kommit en lång väg så har vi fortfarande en del kvar för att vara redo att äntra isen. Vi rekommenderar att du kompletterar allt vi hittills tagit upp med följande; underställ, damasker, hängslen och skydd för dina skridskoskenor som du använder från omklädningsrum till isen, om det är så att gångvägen annars kan skada skenans skärpa.