Livet som en hockeysupporter

Som så många andra sporter är hockey inget utan sina fans. Och de som verkligen brinner för sporten och följer sitt favoritlag genom fram- och motgångar är de vi kallar för supportrar. Att vara en supporter av sitt lag kommer alltid med hög- och låg punkter. Men många av oss skulle aldrig byta ut det mot något annat, oavsett om vårt lag fallerar gång på gång.

Supporterklubbar är något väldigt vanlig för våra stora lagsporter och vi ser naturligtvis de största supporterklubbarna bland de lag som spelar i toppligorna. Men även utanför dem kan vi hitta gott om människor som har en passion för sitt lag och känner sig nästan lika delaktig i deras resa som spelarna själva. En av de centrala aktiviteterna i supporterskapet är att vara på plats när matcherna spelas live, både på hemma- och bortaplan.

Iklädd lagets färger är supportrarna ofta en ansenlig andel av publiken på läktarna och alla kan höra dem mässa ramsor, sjunga sånger och liknande. Utan supportrar skulle livematcher vara väldigt annorlunda. Och många sporter har ju också fått uppleva hur detta kan vara i och med restriktionerna på folksamlingar i år. Vi kan nog alla komma överens om att det inte riktigt är samma känsla längre. Men som supporter gäller det att aldrig ge upp och se till att stötta sitt lag på alla möjliga sätt. Vilket är just vad många har gjort. Sann supporterskap är en riktig vacker syn och vi kan se det på många olika håll inom hockey och andra sporter.