Det du behöver som hockeyspelare

Är du sugen på att ta dig ut i hockeyrinken igen? Eller vill du kanske prova att stå på ett par skridskor för första gången? Oavsett om du är proffs eller nybörjare är hockey en rolig sport. Det är aldrig för sent att börja, det gäller bara att du har bra utrustning. Klubban och hjälmen är ju givna, men det finns mer du kan behöva.

Utrustning för ishockeyspelare

När du vistas på isen är det inte bara kul och spännande, du åker runt på knivvassa blad och skjuter puckar som kan uppnå en hastighet på över 100 kilometer i timmen. Inget att leka med, med andra ord. Ordentlig skyddsutrustning är nödvändig. Utöver hjälmen, bör du också ha hals-, axel-, armbågs-, tand-, och knäskydd. Allt detta går att hitta här.

Ta hand om din utrustning

Kom ihåg att din utrustning håller längre om du behandlar den väl. Torka av detaljer som är gjorda av läder, och förvara svalt och torrt. Tvätta kläderna regelbundet, samt låt de torka ordentligt. Du bör också slipa dina skridskor regelbundet, då bibehåller de sin skärpa. Utöver detta behöver du kolla upp hur just din klubba ska skötas, eftersom olika material kräver olika typer av omsorg.