Stanley cup rullar vidare

För oss hockeyälskare är det som händer på andra sidan Atlanten vid den här tiden på året extra intressant. Stanley Cup har gått in i den andra slutspelsrundan och det är ännu ovisst vilket lag som kommer få höja bucklan i mitten på juni.De kvartsfinalserier som nu inletts är som följer:

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals

Pingvinerna från Pittsburgh har inlett denna kvartsfinalserie med att vinna första matchen mot Washington. Det blir spännande att se om Capitals med Ovechkin och Bäckström i spetsen kommer kunna vända det här. Med tanke på den offensiva slagkraft de förfogar över borde de ha en ordentlig chans att göra detta.

Edmonton Oilers – Anaheim Ducks

I den här matchserien har Edmonton ryckt åt sig en ledning med 1-0 i matcher. Kalifornienlaget Anaheim får jobba för att undvika att matchserien glider de ur händerna.

Ottawa Senators – New York Rangers

Här har vi en riktigt svenskduell att följa! Ottawas stjärnback Erik Karlsson ställs här mot New Yorks rutinerade målvakt Henrik Lundqvist. Första matchen avgjorde Erik Karlsson med ett mål som av många har omnämnts som ”omöjligt”. Det återstår att se om Henrik Lundqvist kan fortsätta storspela och föra Rangers till nästa slutspelsrunda.

Nashville Predators – St Louis Blues

Filip Forsberg och Viktor Arvidsson har varit två av de stora utropstecknen i Nashville i år och gjorde 31 mål vardera i NHL’s grundserie. Man vann också första matchen mot St Louis och därigenom fått en flygande start på den andra slutspelsrundan. Kommer St Louis kunna vända detta?

Varför inte börja spela själv?

För dig som ser på Stanley Cup-slutspelet och själv blir sugen att spela finns det massvis med lag att spela med runtom i Sverige. Du får dock vänta till nästa säsong men med en rejäl försäsong i benen ska du kanske kunna slå dig in i något lag. Varför inte inhandla ett par nya skridskor och börja träna? Vägen till NHL börjar på ett litet skridskoskär.