Fyll på med mer energi efter din träning

Efter hård träning ökar kroppens behov av återhämtning, en stöttepelare i den processen är att fylla på med mat för att täcka energibehovet. Tillgång till färdig mat direkt efter avslutad träning är kan vara utmanande, kosttillskott kan snabbt och enkelt hjälpa dig. Beroende på dina träningsmål och vad du ägnar dig åt för aktivitet finns lämpliga kosttillskott för dina behov.

Kolhydrater och protein

De två näringsämnen som primärt är i fokus för återhämtning efter träning är protein och kolhydrater. För längre träningspass över en timme och för träning med många upprepade högintensiva moment är därför kolhydrater vitalt. Det rekommenderas att fylla på med kolhydrater som snabbt kan tas upp i mage och tarm. Vilket fyller på glykogendepåer i kroppen, lagrad energi för fortsatt aktivitet.

Tränande individer behöver därmed ett högre intag av protein i kosten än riktlinjerna för genomsnittspersonen anger, vilket är 0,8 gram per kilo kroppsvikt. Inte minst för styrketräning och muskeltillväxt är ett högre proteinintag fördelaktigt. Protein från animaliska källor som du intar genom kost eller tillskott i samband med träning ger bäst effekt.

Kombinationen av vätska, kolhydrater och protein i direkt samband med träning tillåter dig att maximera återhämtningen. Handla därför det lämpligaste kosttillskottet för dina behov på Jabb eller förbered en måltid efter passet.