Muskelbristning i samband med hockey

hockey är en mycket fysiskt krävande sport som kräver explosivitet i musklerna så tillkommer skador relativt frekvent och ibland i form av muskelbristningar.

Såhär uppstår muskelbristningar:

Muskelbristningar uppstår då en muskel belastas överdrivet mycket eller på fel sätt. Det som sker vid en muskelbristning är att delar av eller hela muskeln går av delvis eller helt.

Dessa är symptomen vid en muskelbristning:

  • Lokal svullnad
  • Smärta vid användning av muskeln
  • Sämre kraftutveckling av muskeln

Vad du kan göra vid en muskelbristning:

En muskelbristning är i sig självt inget farligt och läker oftast på ett par veckor. Det man kan göra akut vid en muskelbristning är att kyla området för att minska smärtan, tänk på att lägga något mellan huden och kylningen för att inte skada huden. Under de första två till tre dagarna är det bra om du helt undviker ansträngning av skadad muskel. Efter de initiala två till tre dagarna är det viktigt att du inte är helt inaktiv och att du rör muskeln så mycket det går utan att det gör alldeles för ont detta leder till ökad blodcirkulationen till området och därmed förkorta läketiden.

Denna länk tar dig vidare till en specialist. Men om smärtan inte gått över efter tre veckors tid var vänlig kontakta en läkare eller gå in på 1177.