NHL – världens bästa hockeyliga

hockey-stick-and-puckFör de fåtal av er som inte vet är NHL i Nordamerika ansedd som världens främsta hockeyliga. NHL är en förkortning av National Hockey League och innehåller en hel drös med världsspelare från världens alla hörn. Världens bästa hockeyliga NHL lockar årligen miljontals fans till Nordamerika och det är förmodligen inget konstigt med det, om man ser till själva nivån på spelet och den drös med fullblodsproffs som huserar borta på andra sidan av pölen (Atlanten).

Uppdelad i två

På grund av de långa avstånden har man kommit fram till en praktisk lösning där NHL-ligan är uppdelad i två. Eastern Conference och Western Conference. När slutspelet tar vid och de 16 bästa lagen samlats så ges dock möjligheten att testa styrkan mellan lag som annars inte har en möjlighet att mötas, något som brukar bjuda på oerhört spännande matchserier. Dessa kan ofta bli långa och utdragna duster då allt eller inget står på spel och stenhård vilja slår samman. De lag med en enklare väg mot bucklan har därför ofta extra krafter kvar i finalen som de kan dra nytta av, än de som fått tampas med utdragna matchserier i slutspelet för att ta sig dit.

Extremt mycket fans

Som du säkert kan greppa finns ett stort antal hårt inbitna fans som följer sina favoritlag i ligan nästan slaviskt. För en del är detta religion, något som man kan se på prylarna många bär under matcherna från någon typ av NHL shop. Är man stolt supporter visar man gärna upp sina färger och det är självfallet även vanligt att hockeytröjor och kepsar bär namnet på favoritspelaren.

Resor till NHL

Om du själv är sugen på att ge dig iväg och uppleva en NHL-match på plats i Nordamerika så är det fullt möjligt att göra så. Det finns till och med skräddarsydda paket som gör allt både enklare och roligare. Att uppleva NHL på plats är en speciell upplevelse för en hockeyintresserad och väldigt många återvänder därför fler gånger när det väl blivit invigda.